Säännöt

SAPA ON THE BEACH -SÄÄNNÖT
1. PELIAIKA
Ottelu kestää 2×10 minuuttia. Puolia ei vaihdeta tauolla. Ensimmäisen puoliajan aloittaa vierasjoukkueeksi merkitty, toisen puoliajan kotijoukkueeksi merkattu. Puoliaikojen välissä on minuutin tauko.
2. PELAAJIEN LUKUMÄÄRÄ
Kentällä on yhtäaikaisesti neljä kenttäpelaajaa ja maalivahti. Maalivahdin asun ei tarvitse poiketa kenttäpelaajien asusta, jos maalivahti on muutoin helposti tunnistettavissa. Tunnistettavuutta lisää esimerkiksi maalivahdin hanskat.
Joukkueilla on rajaton vaihto-oikeus ja vaihtoalueena toimii koko kentän reuna.
3. PALLO PELISSÄ JA PALLO POISSA PELISTÄ
Kun peliväline ylittää sivurajan, saa vastajoukkue pelin avaamisen itselleen. Pelin saa avata joko heittämällä tai potkaisemalla. Sivurajasta ei voi tehdä suoraan hyväksyttävää maalia.
Kun peliväline ylittää päätyrajan jatketaan joko maaliheitolla tai kulmapotkulla. Maaliheitosta ei voi tehdä hyväksyttävää maalia, kulmapotkusta voi.
4. KIELLETTY PELI JA EPÄURHEILIJAMAINEN KÄYTÖS
Taklaaminen on ehdottomasti kielletty. Vastapelaajaa ei saa taklata, potkia jaloille tai liukua kintuille. Vapaaseen palloon ja blokkiin saa liukua eteen. Jokaisesta taklauksesta seuraa vapaapotku vastajoukkueelle tai jos rike sattuu lähempänä kuin 9 metriä puolustavan joukkueen maalista, tulee rangaistuspotku. Kaikki vapaapotkut ovat suoria ja niiden eteen ei saa laittaa muuria. Rikottu pelaaja ampuu vapaapotkut ja rangaistuspotkut. Vapaapotkuista on yritettävä suoraa maalia.
Kädellä pelaaminen on kielletty paitsi maalivahdilta omalla rangaistusalueellaan. Kädellä pelaamisen ja pallon pelaaminen käteen ovat erotuomarin tulkittavissa.
Kaikenlaisen herjaavan kielenkäytön käyttäminen omia, vastapelaajia tai tuomareita kohtaan on ehdottomasti kielletty. Kilpailun jury voi evätä törkeää kieltä käyttävän pelaajan pelioikeuden.
Raaka ja väkivaltainen peli aiheuttaa aina suoran kentältäpoiston sekä yhden ottelun pelikiellon. Mikäli joukkue saa kolme punaista korttia samassa ottelussa, joukkue tuomitaan hävinneeksi 5-0, ellei joukkue ole tuolloin häviöllä suuremmilla lukemilla, jolloin tulos jää voimaan. Kahdesta keskeytyneestä ottelusta joukkue suljetaan turnauksesta.
5. OTTELUN TULOKSEN MÄÄRÄYTYMINEN
Joukkue joka tekee ottelussa enemmän maaleja on voittaja. Voittaja saa kolme pistettä. Mikäli ottelu päättyy tasan, molemmat joukkueet saavat yhden pisteen.
Jokaisen pelaajan tekemästä maalista tulee yksi maali pl. seuraava poikkeus:
– naispelaajan tekemä maali harrastesarjassa on kaksi maalia
Lisäksi harrastesarjassa on käytössä naisten tasoitusrankkarit, jotka ammutaan ottelun jälkeen ja maalit lisätään lopputulokseen. Naisten tasoitusrankkarista tulee yksi maali.
– jos joukkueen kaikki pelaajat ovat naisia, joukkue saa ottelun jälkeen kaksi tasoitusrankkaria
– jos joukkueessa on jatkuvasti ottelun ajan vähintään yksi nainen kentällä, saa joukkue yhden tasoitusrankkarin
6. VASTALAUSEET JA KURINPITO
Jokainen suora ulosajo aiheuttaa kilpailun juryn kokoontumisen ja lisäpelikiellosta päättämisen. Kilpailun juryn päätöksestä ei voi valittaa.
Mikäli joukkue haluaa tehdä vastalauseen edustuskelvottomasta pelaajasta (pelikieltoinen pelaaja, lisenssipelaaja harrastesarjassa), maksaa vastalauseen teko 50 euroa. Vastalause pitää palauttaa kirjallisena (esimerkiksi servettiin kirjailtuna) ja siitä tulee ilmetä ottelu, rikkeeseen syyllistynyt joukkue, edustuskelvottoman pelaajan nimi. Jos vastalause menee läpi, 50 €uron vastalausemaksu palautetaan. Edustuskelvottoman pelaajan käytöstä joukkue voidaan tuomita menettämään ottelussa saavuttamansa pisteet.
7. MUITA MÄÄRÄYKSIÄ
Pelaaja saa edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen ajan. Mikäli pelaaja edustaa jotain toistakin joukkuetta, tulee siihen anoa perusteltu lupa turnauksen juryltä. Turnauksen juryn päätöksistä ei voi valittaa ja ne ovat tapauskohtaisia (esimerkiksi loukkantumissuma).
Pelaajat eivät ole vakuutettuja turnauksen järjestäjän toimesta. Jokainen pelialueella olija on vastuussa omasta vakuutusturvastaan.
Kenttäalueella on Savon Pallon järjestämä ensiapupiste, joka on osallistujien vapaassa käytössä.
Selvästi päihtyneenä pelaaminen on kielletty. Myös vastapelaajien turvallisuuden jatkuva laiminlyönti, typerä hölmöily ja turha suun pieksäntä on kielletty. Örveltäjät hoidetaan järjestyksenvalvojien toimesta jäähylle tapahtuma-alueelta.
8. SIJOITUKSEN MÄÄRÄYTYMINEN JA OTTELUN RATKAISEMINEN JATKOPELEISSÄ
Joukkueiden paremmuuden alkulohkoissa määrää seuraavassa järjestyksessä:
a) keskinäisten otteluiden pisteet
b) maaliero
c) tehdyt maalit
d) kaikkien otteluiden maaliero
e) kaikkien otteluiden tehdyt maalit
f) arpa
Sijoitusotteluissa ottelun päätyttyä tasan, suoritetaan välittömästi rangaistuspotkukilpailu (pl. finaalit). Rangaistuspotkukilpailussa molemmat joukkueet laukovat kolme kertaa. Mikäli ottelu on tasan kolmen parin jälkeen, suoritetaan potkut yksi pari kerrallaan, kunnes saada ero selville. Sama pelaaja voi ampua useamman rangaistuspotkun, ei tosin ensimmäisen kolmen kierroksen aikana.
Finaaliottelun päättyessä tasan pelataan ensin viiden minuutin jatko-ottelu kultaisella maalilla. Jos jompikumpi joukkueista onnistuu maalinteossa, on se voittaja ja ottelu päättyy. Mikäli ottelu on tasan vielä jatko-ottelun jälkeen, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu kuten muissakin sijoitusotteluissa.

Muutokset mahdollisia.