”Paikoista on peli ratkaistava” Kotitappio Elolle maistui karvaalle

”Paikoista on peli ratkaistava”
Kotitappio Elolle maistui karvaalle 

SaPa – Elo 1-2 (1-0)

SaPa koki perjantaina kotonaan katkeran tappion. Tappion katkeruutta lisäsi se, että Kuopion Elo teki voittomaalinsa pelin viimeisellä minuutilla. Peli näyttää joskus julmat puolensa.
Vaikka Elo varsinkin toista puoliaikaa hallitsi pelillisesti, SaPalla oli jopa paremmat maalipaikat. Paras paikka oli Jere Koskenlaidalla, joka sai pallon ohi tyhjästä maalista. 
Tilanteen rakensi oikealta laidalta läpi murtautunut, hienon pelin jälleen pelannut Carlos Mucke. 
Mucke teki myös SaPan ainokaisen ensimmäisellä jaksolla. Maaliin esityön teki Juho Putkonen. 
Elon molemmat maalit tulivat kulman jälkitilanteista. Ensimmäisen puski Pekka Pentikäinen ja toisen Tomi Rönkkö.
SaPan valmentaja Tibor Gruborovics harmitteli, että tappio tulee näin hyvällä pelillä. 
-Edelleen pitää nostaa esiin se vanha totuus, että kun sinulla on paikka ratkaista peli, niin silloin se on vain ratkaistava. Se niitti on vain iskettävä.
Tibor viittasi Koskenlaidan maalipaikkaan, jossa oli vaikeampi saada viidestä metristä pallo ohi maalin kuin maaliin. Oli aikaa ja tilaa. Vastustajan pakkeja ei ollut mailla ei halmeilla. Pelkkä sisäsyrjäohjaus olisi riittänyt.
SaPa pelasi nyt niillä aseilla, mitä sillä oli. Sen peli perustui kollektiiviseen puolustukseen. Se antoi Elon hallita peliä, mutta iski takaisin ilkeitä vastahyökkäyksiä.
Jo ensimmäisellä jaksolla tuli näkyviin, että Elo on vaarallinen erikoistilanteissa, joissa se pystyi käyttämään hyväkseen pääpeliylivoimaansa. 
Gruborovics korosti joukkueelleen, että tämän johdosta on parempi tiukassa paikassa laittaa pallo yli sivurajasta kuin päädystä. Siitä huolimatta Elo sai 12 kulmaa.
-Tärkeintä oli kuitenkin, että meidän nuori joukkue laittoi näin kovan vastustajan koville. Ei meillä pelillisesti lopulta hätää ollut.
Joukkueesta puuttuivat kokeneet Arttu Turunen, Joona Neuvonen ja Jouni Sulkamoniemi, joita olisi nyt tarvittu. Turuseen iski kova kuume ottelupäivän aamuna. 
Keskikentällä nyt pelannut Aaro Häkkinen oli kuitenkin mies paikallaan. Hyvän pelin pelasi myös Eemeli Hänninen. Kaksikko ei pelkää ahtaitakaan paikkoja. Itseluottamuksella ei ole rajoja.
Ehkä suurimmat puutteet tulevat vielä esiin pelin viemisessä eteenpäin ilman turhia koukeroita. Murtavien syöttöjen ajoitukseen pitää saada ajatus mukaan.
Elo on kuitenkin jo niin rutinoitunut joukkue, että sitä vastaan pitää pelata hyvin. Jos peli vuotaa jostain kohden, siltä tulevat myös maalit. Sen osoittivat maalin edestä kaksi päällä tehtyä osumaa.
Ensimmäisellä jaksolla Elo sai rangaistuspotkunkin, jonka kuitenkin Aleksi Puustinen laukoi ohi.
Ensi perjantaina SaPan vieraaksi tulee toinen kärkijoukkue, lohkossa kolmantena oleva kuopiolainen LiPa.

Tuomo Toppinen