Raiku kaatui kotonaan niukasti mutta ansaitusti

Raiku kaatui kotonaan niukasti mutta ansaitusti

Raiku- SaPa  0-1 (0-1)

SaPan valmentaja Tibor Gruborovics ymmärtää voiton tärkeyden, mutta silti hän katsoo mieluummin voiton taakse. Kun joukkue on vasta rakennusvaiheessa, on olennaista, kuinka voitto tulee. Rakentuuko se sovituista palikoista?
Rautavaaran Raikua vastaan SaPa ei pelannut huonosti, vaikka voittikin ottelun vain maalilla. Maalin laukoi Arttu Turunen komeasti yläkulmaan.
Gruborovics pohti, että voitto oli selvempi kuin maalin voitto antaa ymmärtää. Vaikka joukkue hallitsee peliä, niin silti maalin johto on kuitenkin suhteellisen ohut, koska vastustaja voi tehdä tasoituksen harmittomasta tilanteesta.
-Meillä oli kotonakin ensimmäisen puolen tunnin ajan vaikeuksia Raikun kanssa. Se on kuitenkin pelaava joukkue. Onneksi Arttu Turunen onnistui ratkaisemaan pelin loistavalla vedolla oikeaan yläkulmaan, Tibor kertoi.
Pelissä oli edelleen jaksoja, joiden aikana SaPa ei pelannut sitä peliä, mitä se osaa. Gruborovicsin mukaan jostain syystä peli oli välillä hermostunutta.
Pelin loppua kohden kotijoukkueen pelaajat alkoivat valittaa pienestäkin kosketuksesta, että jaloille potkivat.
-Tässä on koko ajan jankutettu, että pitää uskaltaa pelata omaa peliä. Vastustaja pitää saada liikkumaan siten, että prässin kautta saadaan pallo pois.
Varsinkin pelin lopussa molemmilta joukkueilta oli ottelun suunta hukassa. Palloa potkittiin ristiin rastiin vailla tarkoitusta.
Erityisen ilahtunut Gruborovics oli siitä, että joukkueen nuoret pelaajat Eemeli Hänninen, Arttu Rouvinen ja Samuli Liimatainen parantavat koko ajan otteitaan.
Nuorilla paranee itseluottamus pelistä peliin. Enää ei pelätä, vaikka vastustaja tulee vauhdilla päälle. Sormi ei mene suuhun. Nyt pystytään pelaamaan pitempiä hyökkäyksiä.
Ongelmana on edelleen huolellisuus viimeistelyssä. Palo pelataan hyvin maalipaikoille, mutta siinä vaiheessa pyritään liian nopeisiin ratkaisuihin.
Tiborin mukaan siinä vaiheessa hätä on vastustajalla. Jos vapaata paikkaa ei löydy, otetaan pallo takaisin, koska tilanne voidaan rakentaa uudestaan.
-Palloa pelataan hyvin tekopaikoille, mutta siinä vaiheessa meillä on edelleen petrattavaa maltin kanssa, valmentaja pohti.
Jos SaPan lähtisi siitä, että sen tavoitteena on pelkästään olla lohkon kärjessä, se ei tarvitsisi kuin muutaman kokeneen pelaajan, joiden avulla se siellä helposti myös olisi.
Sen jälkeen pitäisi toki kysyä, että onko se järkevää niiden tavoitteiden valossa, joita SaPa on toiminnalleen asettanut.

Tuomo Toppinen