SaPan P17 piti KuPSia ahtaalla  ”Meille suorastaan tarjottiin pisteitä”

SaPan P17 piti KuPSia ahtaalla 
”Meille suorastaan tarjottiin pisteitä”

SaPa – KuPS/2   2-4 (1-1)

PeKa YJ – SaPa  6-0 (3-0)

SaPa kohtasi heti P17 Kakkosen syyskierroksen alkuun kaksi lohkon kärkijoukkuetta. Lauantaina se vieraili Kotkassa, jossa tuli takkiin Peli-Karhuilta. Peli-Karhuja vastaan Ville Vehviläisen suojateilla ei ollut sanan sijaa.
Tiistaina SaPan vieraaksi Keskuskentälle tuli huomattavasti kesympi vastustaja, KuPS/2. Peli oli sen verran tasainen, että yhtä hyvin SaPa olisi voinut sen voittaa.
-Meille suorastaan tarjottiin pisteitä. Vastustajan kolme maalia tulivat meidän omista virheistä. Eikö sitten keskittyminen kestänyt loppuun saakka, pyöritteli SaPan valmentaja Ville Vehviläinen KuPS-koitosta.
Villen mukaan PeKaa vastaan heillä ei ollut mitään sanomista, mutta KuPS oli täysin voitettavissa.
KuPS meni ottelussa ensin Konsta Kosusen osumalla maalin johtoon, mutta SaPa tasoitti. Maali oli illan komein. Veikka Emil Vauhkonen tempaisi 20 metristä pallon ylähirteen, josta se kimposi maalivahdin selän kautta maaliin.
KuPS meni jälleen maalin johtoon, kun asialla oli Atte Eskelinen, mutta jälleen SaPa tasoitti. Tällä kertaa maalin teki Otto Martikainen.
Pelin loppua kohden pelaajien otteista alkoi näkyä yhä enemmän väsymisen merkkejä. Kolme minuuttia ennen täyttää aikaa KuPSin Elmeri Selin siirsi vieraat maalin johtoon. SaPa yritti vimmatusti tasoitusta, jolloin selustaan tuli tilaa. Yliajalla Veeti Kauppinen varmisti kahden maalin voiton.
-Kyllähän tämä peli antoi toivoa jo voittojenkin suhteen.  Lauantain PeKa-koitoksen jälkeen tuli sellainen fiilis, että toivottavasti kaikki joukkueet tässä sarjassa eivät ole yhtä kovia, Ville mietti. 
Ensimmäisen erän alku oli KuPSin hallintaa, mutta erän loppua hallitsi puolestaan SaPa. 
-Kyllähän me hyvin pelattiin. Toisellakin jaksolla luotiin maalipaikkoja tasatilanteissakin.
SaPan hyvän otteen perusta oli keskikentän hallinta, koska sillä oli keskustassa kaksi pelaajaa KuPSia enemmän.
Loppua kohden pelaajat alkoivat väsyä, joka näkyi molempien joukkueiden otteista. Kun pelaajien välit kasvoivat, peli alkoi olla lopussa kilpajuoksua.

Tuomo Toppinen