SaPan maalinteko yski Kiteellä

SaPan maalinteko yski Kiteellä
”Kun ei saada maalia aikaan, vastustaja sen tekee”

KiU – SaPa  2-0 (0-0)

SaPassa eletään nyt kovia aikoja. Kevätkierroksen rästiottelussa se voitti kotonaan Kiteen Urheilijat, mutta sunnuntaina tuli Kiteellä kuokkaan.
SaPa oli Kiteetä selvästi parempi joukkue – paikkoja pystyttiin luomaan, mutta kun ei saanut maalia aikaan kotijoukkue vei yliajan maaleilla pisteet.
Nuorelle joukkueelle tappiot ovat kasvukipuja, joiden läpi on vain itsensä tungettava. Tappioista on opittava, mutta niihin ei voi jäädä kiinni.
Tuskaa lisäsi se, että Kiteen Urheilijat kuuluu lohkon tyvipäähän. Sille ei olisi saanut hävitä. Samaan kategoriaan kuuluu myös perjantaina SaPan vieraaksi Keskuskentälle tuleva Kings SC Akatemia.
Perjantain peliin tuo lisämausteita se, että King tasasi edellisessä koitoksessa tasapelillä pisteet lohkon kärkijoukkueisiin kuuluvan Elon kanssa.
Vaikka sunnuntaina SaPan kokoonpanosta puuttuivatkin sen runkopelaajiin kuuluvat Jouni Sulkamoniemi ja Carlos Mucke, niin siitä huolimatta koitoksesta olisi pitänyt kairata pisteet kotiin.
Kitee pelasi täysin samanlaista peliä, mitä se pelasi Keskuskentällä SaPaa vastaan. Se puolusti koko joukkueella. Kun paikka tuli, iskettiin takaisin. 
Maalinsa se teki yliajalla. Ensimmäinen maali tuli kulman jälkitilanteen rankkarista. Yksi Kiteen pelaaja vain kaatui kuudentoista sisällä. Kukaan SaPan pelaaja ei tiennyt kaatumisen syytä, mutta tuomari vei pallon pilkulle, josta Antti Ahtilinna pisti pallon verkkoihin.
Kiteen toinen maali tuli hieman tämän perään. Nyt asialla oli Maksim Koslov.
SaPan valmentaja Tibor Gruborovics oli ottelun jälkeen kuin maansa myynyt. Tämä tyylistä tappiota on vaikea niellä.
Maalipaikkojen suhteen SaPan olisi pitänyt johtaa peliä jo ensimmäisen erän puolivälin jälkeen vähintään 1-3, sen verran selvästi se koitosta hallitsi.
-Yleensä se on tämän tyylin pelien kirjoittamaton laki, että kun hallitaan, mutta ei saada aikaan maalia, vastustaja tekee maalinsa niistä harvoista vastahyökkäyksistä, ”Grubo” harmitteli.
Toisaalta kotijoukkueen maalissa Mervan Girav torjui kaikki SaPan yritykset sekä onnella että taidolla. Tappio oli SaPalle liian ankara rangaistus. Se ei ollut pelillisesti näin huono.
Kitee oli vastaiskuissa toisaalta vaarallinen, koska SaPalla oli vaikeuksia reagoida niihin tarpeeksi nopeasti. Onneksi maalissa pelannut Eetu Wicklund oli tilanteissa hereillä.
-Kaikilla meidän pelaajilla, jotka pelasivat ylempänä, oli omat maalintekopaikkansa. Meille avautui lukuisia paikkoja muun muassa jatkopalloista, joista pallo suunnattiin maalin ohi tai maalivahdin jalkaan.
Gruborovicsin mukaan SaPa pelaa tappiosta huolimatta hyvää jalkapalloa. Kiteen puolustuslinja oli miehitetty lähes kokonaan venäläisillä pelaajilla. He tiesivät, kuinka SaPan nuorukaiset pidetään pois maalipaikoilta.
Maalien teko on nyt asia, mikä SaPa pitää saada kuntoon jo perjantain Kings-peliin. Paikoista on pallo maalin survottava.

Tuomo Toppinen