SaPan valtuuskunta sai Mikkelissä arvostavan vastaanoton.

SaPan valtuuskunta sai Mikkelissä arvostavan vastaanoton.

”Tämä tulee poikimaan vielä hyviä asioita”
Vahvistettu SaPan valtuuskunta kävi MP:n vieraana 

SaPalla on jo pitkät perinteet jalkapalloyhteistyöstä Mikkelin Palloilijoiden kanssa. SaPan pelaajille MP on ollut luonteva vaihtoehto, kun on haluttu ottaa askel ylöspäin.
Tällä hetkellä SaPan akatemian käyneitä Kakkosessa pelaavassa MP:ssä ovat Juuso Tarvainen ja Juuso Liukkonen sekä A-pojissa Otto Puikkonen.
Torstaina Mikkelin kiihkeässä paikallisderbyssä kohtasivat MP ja Mikkelin Pallo-Kissat. Paikalla oli reilut 2700 katsojaa. MP voitti koitoksen 1-0.
Ottelua oli seuraamassa myös pieksämäkeläinen liikuntavaltuuskunta, jossa SaPasta olivat seuran puheenjohtaja Satu Oksanen sekä Heikki Sipinen ja Pentti Vauhkonen. 
Mukana olivat myös Satu Karjalainen Pisabasta, Pieksämäen liikuntatoimenjohtaja Antti Nousiainen sekä toiminnanjohtaja Mika Jormakka PSLiikunnasta.
Sekä SaPassa että MP:ssä seurojen yhteistyötä osataan arvostaa. Oksasen mukaan SaPa tulee olemaan kasvattajaseura, joka mielellään pitää parhaat pelaajansa omassa joukkueessa, mutta jos joku haluaa eteenpäin niin siinä tapauksessa MP on hyvä vaihtoehto.
Seuratoiminnan pohjana on aina kuitenkin yksilön omat tavoitteet. Pieksämäki on niin pieni talousalue, että se asettaa toiminnalle omat rajoitteensa.
MP:ssä maakunnallisesta yhteistyöstä ollaan innoissaan, koska joukkue tarvitsee entistä parempia pelaajia, jos se aikoo nousta Ykköseen, joka on seuran selkeä tavoite.
Mitä enemmän seurassa on SaPa-lähtöisiä pelaajia, sitä enemmän sen pelit kiinnostavat sekä pieksämäkeläisiä katsojia että tukijoita.
MP:n valmentaja Janne Wilkman kertoi vieraille, millaisella muodostelmalla joukkue yleensä pelaa sekä mihin asioihin se kiinnittää pelissä huomiota. 
-Onhan meillä seuroina hieman erilaiset mittasuhteet, kun paikalliskamppailua oli seuraamassa 2700 katsojaa ja meillä on parhaimmillaan ollut 300 katsojaa, Oksanen pohti.
Vierailulla mukana ollut Pentti Vauhkonen uskoi, että matka tulee poikimaan vielä monta hyvää asiaa, sen verran isosti isännät olivat vierailuun panostaneet.

Tuomo Toppinen