Pallo ei pompi SaPalle

Pallo ei pompi SaPalle
Nilsiässä tuli kolmas maalin tappio samaan putkeen

Nilsiän Pallo-Haukat – SaPa 3-2 (1-1)

SaPan nuorta joukkuetta koetellaan nyt olan takaa. Kolmas maalin tappio samaan putkeen tarkoittaa sitä, että lohko kärki alkaa olla jo liian kaukana.
Tappion ja voiton raja on ollut kolmessa viimeisessä ottelussa niin häilyvä, että SaPa olisi yhtä hyvin voinut napata niistä pisteet. Joukkueelle uusi asetelma takaa-ajajana on kasvun paikka.
Kokemuksen puute tulee näkyviin siinä, että kun joukkue siirtyy johtoon, se nostaa jalan kaasulta, vaikka siinä vaiheessa olisi hyvä tilaisuus naulata ottelu lopullisesti.
Nilsiässä SaPa ei ollut parhaimmillaan, eikä siihen ollut syynä nuoret pelaajat, jotka täyttivät ruutunsa kiitettävästi. Jos syyllisiä tappioon on pakko etsiä, niitä olisi etsittävä kokeneiden pelaajien joukosta.
Jo koitoksen alku näytti, että SaPalla on edessä hikinen iltapuhde. Joukkueen valmentaja Tibor Gruborovics ihmetteli, että pelin alussa kentällä käveltiin kädet taskuissa.
-Mahtava kenttä, eikä mikään mahdoton vastustaja. Olosuhteet hyvälle pelille olivat kunnossa, mutta heti alkuun Eetu (SaPan maalivahti Johan Wicklund) joutui torjumaan useita läpiajoja.
Kotijoukkue meni johtoon, mutta SaPa tasoitti, kun Carlos Mucke nosti pallon kuudentoista kulmasta hallitusti takayläkulmaan.
Toisen jakson alussa SaPa sai rangaistuspotkun, mutta Mucken vedon NP-H:n maalivahti torjui.
Heti perään Mucke sai paikan, josta ei enää epäonnistunut. SaPa meni maalin johtoon. 
-En tiedä, että mikä meitä vaivasi, kun mentiin johtoon, mutta sen jälkeen löysättiin otetta. Ilmeisesti pitäisi keksiä jokin keino, jolla piristää siinä vaiheessa joukkuetta, Tibor pohti.
Kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin, jonka jälkeen se teki vielä maalin vaparin jälkitilanteesta hyvän tuurin avustuksella.
SaPalla oli Nilsiässä erityisen nuori joukkue, jolle voiton olisi nyt suonut. Avauksessa olivat muun muassa 16 vuotiaat Arttu Rouvinen ja Samuli Liimatainen sekä 17-vuotias Aaro Häkkinen.
Tiborin mukaan pitkässä juoksussa tärkeintä on saada nuorille peliaikaa. Pelaaman opitaan pelaamalla. Nilsiässä olivat puitteet kunnossa parempaankin tulokseen.
-Itseluottamus tulee vain pyörittämällä omaa peliä. Sieltä tulee kokemus siitä, miten toimitaan, kun ollaan paineen alla. 
SaPan on turha lähteä heittämään pitkää palloa kärkeen, koska siltä puuttuvat pitkät tornit, target-pelaajat, jotka ottavat pallon alas tai jatkavat sen suoraan maaliin.
-Nilsiässä ei pallo pomppinut meille mitenkään, Gruborovics summasi.

 
Tuomo Toppinen