Elo oli niukasti parempi SaPa kärsi kauden toisen tappionsa

Elo oli niukasti parempi
SaPa kärsi kauden toisen tappionsa

Elo – SaPa  3-2 (1-0)

SaPa kärsi tiistaina Kuopiossa kauden toisen tappionsa. Se oli jo kiinni tasapelissä, mutta viisi minuuttia ennen ottelun loppua Kuopion Elon Miikka Pasanen teki voitto-osuman.
Tappio pudotti pieksämäkeläiset Itä-Suomen Nelosessa neljänneksi.
SaPa ei pelannut Eloa vastaan huonosti. Joukkueen valmentaja Tibor Gruborovics kaipasi peliin kuitenkin iloisuutta ja onnistumisten riemua, jolla joukkue on tasaiset koitokset puristanut edukseen.
SaPan joukkueesta puuttuivat Eloa vastaan sen puolustuksen voimahahmo Jouni Sulkamoniemi ja keskikentältä Arttu Turunen.
Elon johto-osuman pelin 17. minuutin kohdalla teki Janne Ekonsalo. Toisen jakson alussa SaPa tasoitti, kun Carlos Mucke iski rangaistuspotkun vuorenvarmasti maalin perukoille.
Syynä rankkiin oli Roope Kosusen sääntöjen vastainen kohtelu rangaistusalueella.
Jesse Haarasen maalilla Elo meni jälleen johtoon, mutta kymmenen minuuttia edellisestä ja Carlos Mucke tasoitti pelin 2-2:een.
Maali oli komea oivallus. Kun maalivahti antoi pallon puolustajalle, Carlos juoksi syötön väliin, nappasi pallon ja pisti sen takakulmaan.
Loppuun asti SaPa ei kuitenkaan jaksanut tasurista pitää kiinni. Pisteen menetys harmitti Gruborovicsia, koska joukkue kuitenkin kaksi kertaa nousi tappiosta tasapeliin.
Elon viimeisessä maalissa pallo pyöri SaPan maalilla, mutta kun sitä ei saatu siivottua pois, kotijoukkue sorkki pallon maaliin. Kysymys on paljolti tuurista, koska marginaalit olivat pienet.
-Olihan se meidän alku nihkeä. Me aloitettiin heikosti. Se ei muistuttanut lainkaan edellistä peliä, jossa joukkue oli hyvä. Vasta erän lopussa saatiin aikaan painetta vastustajan maalille, Tibor kertasi.
SaPan ongelmana oli jälleen viimeinen ratkaiseva syöttö ennen maalilaukausta. Pallo pelattiin hyvin maalipaikoille, mutta tärkeimmässä syötössä ei oltu enää huolellisia.
Gruborovicsin mukaan tähän seikkaan joukkueen on nyt pakko harjoittelussa paneutua.
Elossa pelaavat muun muassa SaPassakin pelanneet Niki Berg sekä maalivahti Henri Väätäinen. Tero Taipale pelasi vielä muutama kausi sitten KuPSissa.
-Molemmat joukkueen pyrkivät pelaamaan hyvää jalista, mutta Itkonniemen kenttä oli luvattoman heikossa kunnossa. Kyllä pojat yrittivät, sen puolesta ei voi joukkuetta moittia, Gruborovics pohti.
SaPa jää nyt juhannuksen viettoon. Sen seuraava koitos 28.6, kun Keskuskentälle vieraaksi tulee Toivalan Urheilijat/2, joka edellisessä ottelussaan voitti Elon 3-1.

Tuomo Toppinen