”Oli ilo katsoa poikien peliä” SaPa nipisti pisteen sarjakärjeltä

”Oli ilo katsoa poikien peliä
SaPa nipisti pisteen sarjakärjeltä

Zulimanit – SaPa 1-1 (1-0)

SaPa pelasi perjantaina Kuopiossa kauden parhaan Nelosen pelinsä. Vastassa oli lohkoa johtava Zulimanit, jolle pisteen menetys oli ensimmäinen tällä kaudella.
Zulimanit meni johtoon ensimmäisen jakson 40 minuutin kohdalla. Maali tuli komeasta syötöstä Aapo Tuomelalle linjan taakse. SaPan puolustuksella ei ollut maaliin nokan koputtamista.
SaPa-valmentaja Tibor Gruborovicsin mukaan joukkue oli kuitenkin parhaimmillaan juuri ensimmäisessä erässä.
SaPan tasoitus tuli toisen jakson 79 minuutin kohdalla. Aaro Häkkinen sai syötön läpimurrosta, jonka jälkeen sijoitti pallon hallitusti vaikeammasta kulmasta takanurkkaan.
-Oli mukava huomata, että vaikka toisella jaksolla alkoi väsymys painaa, niin silti joukkue jaksoi puristaa tasoihin. Se on tulevaisuutta ajatellen hyvä merkki, että pystytään näin hyvin pelaavaa joukkuetta vastaan rakentamaan näin paljon hyviä maalipaikkoja, Tibor myhäili.
Zulimanit on lohkon, jos ei paras niin, ainakin toiseksi paras joukkue. Joukkueen tasoa kuvaa se, että sen keskikentällä pelasi hienon uran sekä KuPSissa että Ilveksessä tehnyt Tuomas Rannankari.
SaPa ei kuitenkaan taitavaa vastustajaa kunnioittanut. Se nimenomaan uskalsi pelata, jonka avulla se sai aikaan pitkiä syöttöketjuja.
Kun SaPa piti palloa, oli Zulimanit varuillaan. Kotijoukkue kunnioitti vastustajaa, joka pyrki pelaamaan samalla lailla, kun se itse pelasi.
-Silloin me pärjäämme, kun emme kunnioita ketään. Tärkeintä on oma pelaaminen. Zulimaneja vastaan oli poikien peliä ilo katsoa.
Gruborovicsin mukaan pelin hallinnan sekä maalipakkojen perusteella SaPan olisi peli pitänyt voittaa. Se jäi kokenutta valmentajaa hieman harmittamaan.
Zulimanien toinen paikka, mistä joukkue olisi voinut maalin tehdä oli sivurajaheiton jälkeen tullut pusku maalin yläputkeen.
-Meillä oli enemmän rakennettuja maalipaikkoja kuin vastustajalla. Tärkeintä oli, että nämä maalipaikat tehtiin pelaamalla, Tibor mietti.
SaPan peli rakentuu palanen kerrallaan. Seuraava vaihe on saada syöttöihin sekä kovuutta, että tarkkuutta.
Ensi tiistaina SaPa menee lohkon toisen huippujoukkueen Kuopion Elon vieraaksi.

Tuomo Toppinen