”Se oli ihmeellinen peli”

”Se oli ihmeellinen peli”
SaPalle kauden ensimmäinen tappio

LiPa – SaPa   1-2 (1-1)

SaPa koki tiistaina Kuopiossa kauden ensimmäisen tappionsa Nelosessa. Pelissä Liitosalueen Palloa vastaan ei ollut samaa pelaamisen vimmaa, mitä se oli kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa.
SaPan valmentaja Tibor Gruborovics muistutti, että myös vastustaja pelasi nyt paremmin kuin kevään aikaisemmat vastustajat.
SaPa meni ottelussa johtoon kahdeksan minuutin kohdalla. Maalin teki Carlos Mucke. Sillä oli erän lopulla montakin hyvää paikkaa naulata ottelu.
-Se oli ihmeellinen peli. Jostain syystä pojat nyt vain hermostuivat. Jos me hävitään hyvällä pelillä, niin sen voi jotenkin hyväksyä, mutta nyt peli ei ollut sitä, mitä me on aikaisemmin pelattu, Tibor selvitti.
SaPa sai ottelussa kaikkiaan viisi keltaista korttia. Tunnetaso hakkasi punaisella.
Toisaalta ei vastustajakaan huono ollut. LiPa on pelaava porukka. Joukkueessa oli monta hyvää tyyppiä, jotka pelaavat mallikasta jalkapalloa.
LiPan molemmat maalit olivat komeita yksilösuorituksia. Ensimmäinen oli suora veto keskityksestä ja toinen karmea tykki 20 metristä. Asialla olivat Petri Pyy ja Jarkko-Matti Pirinen.
Gruborovics epäili, että 20 metristä laukaistu veto oli sellainen, että se onnisuu kerran 10 vuodessa.
-Kun sinä et tapa peliä, vaikka sinulla on siihen mahdollisuus niin sitten tulee tällainen rangaistus.
Tiborin mielestä tappio oli samalla pudotus maan pinnalle. Tappio näytti sen, ettei nuoren joukkueen kasvutarina ole aina suoraa viivaa ylöspäin. Kehitykseen kuuluvat myös taka-askeleet.
-Siinä vaiheessa, kun me pelattiin omaa peliä, jossa liikutellaan palloa, me pärjäsimme. Silloin avautui myös maalipaikkoja. Näistä paikoista olisi pitänyt pallo saada useammin maaliin.
Pelin lopulla SaPalla oli hyvät mahdollisuudet tulla tasoihin, mutta kummastakaan puskusta ei pallo maalin mennyt.
-Vaikka tappio tulikin, niin hyvällä tiellä me ollaan. Pelissä oli paljon hyviä asioita, muun muassa hyvin rakennettuja hyökkäyksiä.
Tiborin mukaan aina ei kannata tuijottaa pelkkää tulosta, koska tärkeintä on se, että pelaajat uskovat omaan juttuunsa. On katsottava kehitystä pitempänä ajanjaksona.
-Pitää tietää, mitä milloinkin tehdään. Kun tämä tieto on muistissa, niin silloin sitä uskalletaan myös käyttää. Tärkeintä on pelata omaa peliä, tapahtui mitä tahansa, Gruborovics korosti.
Uudistunut SaPa pelaa seuraavan pelinsä jo Keskuskentän nurmella. Vastustajaksi ensi viikon perjantaina tulee joensuulainen AFC Keltik.

Tuomo Toppinen