Tämän paremmin ei sarja voi käynnistyä

”Tämän paremmin ei sarja voi käynnistyä”
SaPan B-poikien takataskussa jo kaksi voittoa

SaPa – K-S United   4-2 (2-1)

SaPan B-pojat on aloittanut P17 Itä-Suomen Kolmosen jopa yli odotusten – kahdella voitolla. Tiistaina kaatui Hiekanpäässä Jyväskylän ympäristön yhteistyöjoukkue Keski-Suomi United.
Kauden avauksessa SaPa oli jo voittanut Jyväskylässä Komeetat 0-2.
-Kuusi pistettä kahden pelin jälkeen. Eihän tämän paremmin sarja voi käynnistyä, mietti B-poikien valmentaja Ville Vehviläinen.
SaPan maalien teon K-S Unitedia vastaan aloitti Taavi Karjalainen. Toisen maalin teki rangaistuspotkusta Veikka Vauhkonen, kolmannen Iiro Heimonne ja neljäs merkattiin omaksi maaliksi.
Iiro Heimonen antoi maalille keskityksen, joka kimposi jyväskyläläisten puolustajasta maaliin.
-Ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvää peliä. Hallittiin palloa ja luotiin paikkoja, mutta maaliin ei palloa saatu. Siinä vaiheessa peli olisi jo pitänyt ratkaista, Vehviläinen pohti.
Ensimmäisellä jaksolla SaPalla oli monta hyvää paikkaa, mutta siitä huolimatta ensin johtoon meni K-S United.
Toisella jaksolla vastustaja nosti hieman prässiä, jonka johdosta SaPa oli ajoittain jopa vaikeuksista, kun paineen alta oli vaikeuksia päästä pelaamalla pois.
SaPan voittojen arvoa nostaa se, että joukkue on ensimmäistä vuottaan B-pojissa. Sarja on kuitenkin pääosin vuotta vanhempien sarja.
Vehviläisen mukaan tämän johdosta joukkue ei ole ottanut kovin suuria menestyspaineita. Joukkueen tavoitteena on kahden vuoden projekti. Vasta ensi kaudella on tarkoitus katsoa rahkeiden riittävyyttä.
Toisaalta jo nyt Vehviläisen porukasta muutama kaveri pelaa edustuksen mukana. Rouvisen Arttu teki viikko sitten Kuopiossa edustuksen ensimmäisen maalinkin.

Tuomo Toppinen