”Pisteeseenkin pitää olla tyytyväinen”

”Pisteeseenkin pitää olla tyytyväinen”
SaPa puolusti tasurin JPS:n vieraana

JPS – SaPa  1-1 (0-0)

SaPa jatkoi Jyväskylän Viitaniemen tekonurmella siitä, mihin se edellisessä pelissään KuKia vastaan jäi. Se antoi suosiolla JPS:n pitää palloa, mutta iski takaisin, kun paikka tuli.
-Meillä oli aika kapea pelaajamateriaali ja JPS on todella hyvä joukkue, joten pisteeseenkin pitää olla tyytyväinen, summasi SaPan valmentaja Heikki Sipinen.
SaPan puolustus perustui neljän linjaan, jonka yläpuolella vielä varmisti alimpana keskikenttämiehenä Teemu Laukkanen. Kun välit pidettiin lyhyinä, oli linjaa vaikea murtaa.
JPS pyöritti palloa, mutta sillä oli vaikeuksia päästä kunnon maalintekopaikoille. Pari kertaa pallo kävi tosin tolpassa.
Toisen jakson alussa SaPa oli hätää kärsimässä, kun kotijoukkue vyörytti päälle. SaPa-pelaajat päättivät kuitenkin keskenään, että nyt nostetaan prässiä ylemmäksi.
Tämä sekoitti JPS:n peliä. SaPan komea maali tuli tämän seurauksena.
Maali sai alkunsa pitkästä sivurajaheitosta, joka oli tarkoitettu Juuso Niemeläisen päähän. Juuso ei kutenkaan palloa saanut vaan sen sai Arttu Turunen, joka jatkoi sen kuudentoista rajalle Otto Puikkoselle.
Otto ei pallon kanssa joutavia vatuloinut vaan tempasi sen puolivolleysta suoraan yläkulmaan.
-Voisi sanoa, että kuvio oli puoleksi suunniteltu, mutta pitää tunnustaa, että ennen maalia me oltiin pahasti köysissä, Sipinen selvitti.
SaPa olisi kaivanut oman hautansa, jos se olisi lähtenyt rohkeasti hyökkäämän. Sen ainoa mahdollisuus oli rakentaa pelinsä puolustuksen varaan. Siinä se myös onnistui samalla tavalla kuin teki KuKia vastaan.
Puolustuspelin onnistumisesta kertoo jotain sekin, että ensimmäisellä jaksolla JPS:llä oli vain yksi kulma.
Sipisen mukaan vastustajaa selvästi ärsytti SaPan pelityyli. Kortteja nousi toki molempien joukkueiden pelaajille.
Hyökkääjän nimikkeellä SaPasta pelasivat Otto Puikkonen ja Iiro Teittinen. Totuuden nimissä kaksikko teki kuitenkin hurjan työmäärän puolustussuuntaan, joka puolestaan näkyi pelissä hyökkäyssuuntaan.
SaPan joukkueen vahvuudesta puuttuivat sekä KuKia vastaan hyvin pelanneet Elmeri Linnera ja Tatu Levänen. Tämän johdosta joukkueen kokoonpanossa oli Sipisellä säätämistä.
JPS teki tasoittavan maalinsa kulman jälkitilanteesta. Maalissa pelannut Tommi Mensonen ei maalille mitään mahtanut, koska maalia edelsi merkkausvirhe. Petri Kataja sai pukata maaliin aivan vapaasti.
SaPa saa nyt vetää viikon verran henkeä, sillä sen seuraava peli on reilun viikon päästä lauantaina, jolloin Keskuskentälle tulee vieraaksi Warkaus JK.

Tuomo Toppinen