Spankhill United vei jo kolmannen peräkkäin Hiekanpään mestaruuden

Spankhill United vei jo kolmannen peräkkäin Hiekanpään mestaruuden

Röda BK

Hauskanpitoa menestyksen varjossa
Spankhill United uusi Hiekanpään herruuden

Armoton helle ei päästänyt SaPa on the Beachin osallistujia helpolla lauantaina Hiekanpäässä. Tikun nokkaan nousi taidon rinnalle fyysinen kestävyys.
Finaalissa iskivät vastakkain turnauksen vahva ennakkosuosikki Spankhill United ja SaPan edustuksen pelaajia vilisevä Röda BK.
Ensimmäinen jakso oli vielä tasan 2-2, mutta toisella jaksolla Spankhill meni menojaan, kun Juuso Tarvainen teki kaksi maalia peräkkäin. Spankhillin kolmas voitto ja Itä-Suomen piirin mestaruus kirjattiin maalein 5-2.
Rödan pelaajat tunnustivat reilusti, että parempi voitti. Pekka Taskisen mukaan Juuso Tarvainen oli se pelaaja, jolle he eivät mitään mahtaneet.
Iiro Teittinen oli tyytyväinen pelin tasoon sekä siihen, että peli oli koko ajan rehtiä. Missään vaiheessa ei turvauduttu painiotteisiin. Spankhill oli paras joukkue.
Pronssiottelussa RPJ voitti Nahkaparonit maalein 4-1.
Harrastesarjan paras oli Sweaty King, joka voitti finaalissa Pallo-Pojat maalein 5-2.
Spankhillille mestaruus oli jo kolmas samaan putkeen. Joukkueessa virnuiltiin jo palkintokaapin suurentamisestakin.
Spankhillin nokkamies Elias Keituri nosti voiton rinnalle lähes yhtä tärkeäksi turnauksen hyvän hengen. Hiekanpäähän on aina mukava tulla, koska kaikki pelaajat ovat myös kavereita keskenään.
Spankhillin joukkue oli sopiva sekoitus useaa eri lajia. Se oli sen pelin rikkaus. Kärkimiehistä esimerkiksi Kari Aspegren on lentopalloilija ja Leevi Koskimaan lajina on jääkiekko.
Spankhillin tie mestaruuteen ei ollut kuitenkaan viivasuora. Kun alkusarjassa tie jatkoon oli selvä, joukkue alkoi hieman löysillä ja säästellä voimiaan ratkaisupeleihin.
Keiturin mukaan tämä löysäily meinasi jäädä päälle. Onneksi joukkue kokosi finaaliin jälleen itsensä.
Spankhillin kesään on kuulunut myös myös perinteinen Kalajoen turnaus, jossa joukkue putosi jatkosta puolivälierissä.
Taso Kalajoella on tautisen kova. Miesten kilpasarjaan ei joukkue taso riitä, mutta harrastesarjaan riittää. Kilpasarja on oma maailmansa, koska siellä pelaa jo liigatason futsaljätkiä.
Keituri ei näe rantafutista jalkapallon kilpailija. Enemmän se on kaveriporukan hauskanpitoa, kuin tavoitteellista urheilua.
Spankhillin joukkueessa pelasivat Elias Keiturin lisäksi Kari Aspegren, Leevi Koskimaa, Valtteri Sepponen, Juuso Tarvainen, Anssi Pylkkönen ja maalissa Eetu Vepsäläinen.
Iiro Pieviläinen pelasi ensimmäisen pelin, jossa loukkasi jalkansa, mutta oli silti tärkeä osa joukkuetta.
Keituri lupasi, että ensi vuonna joukkue on puolustamassa mestaruutta.

Tuomo Toppinen