Villiketut pudotti SaPan arkeen  

Villiketut pudotti SaPan arkeen   

JJK-Villiketut – SaPa 7-0 (4-0)

SaPalle edellisviikonvaihteen tärkeä kotivoitto SC Riverballista antoi mukavat lähtökohdat perjantain vieraskoitokseen Villikettujen vieraana. Oliko odotukset sittenkin liian kovat, mutta Jyväskylässä SaPa oli sanalla sanoen surkea.
Riverball oli kuitenkin kaatanut kesäkuussa Villiketut kotonaan maalein 3-1.
Nolo 7-0-tappio oli kova kolaus pieksämäkeläisten orastavalle itsetunnolle, mutta totuuden nimissä lukemat olisivat voineet olla vieläkin julmemmat.
SaPa-valmentaja Heikki Sipisen mukaan jo ennen kuin 10 minuuttia oli täynnä, SaPan maalivahti Johan Wicklund oli tehnyt kolme paraatitorjuntaa.
Pahiten SaPaa kuritti keväällä JJK:n edustuksen kanssa sopimuksen kirjoittanut teinitähti, 18-vuotias Eeli Liukkonen, joka iski jo ensimmäisellä jaksolla neljä maalia.
-Me lähdettiin peliin ehkä liian passiivisella taktiikalla, jonka johdosta juostiin koko ajan perässä, Sipinen mietti.
SaPa joutui jo omalla kenttäpuoliskollaan puolustuskannalle. Se ei saanut nostettua pelin painopistettä vastustajan puolelle, josta löytyvät sen vahvuudet.
Ketut pelasivat pallon kylmästi SaPan kuudentoista sisään, josta pallo toimitettiin maaliin.
Vasta toisella jaksolla, kun ottelu oli jo käsitelty, SaPa sai hieman pelistä otetta. Muutama syöttöketju kulki omasta päästä jopa vastustajan maalille saakka.
Sipinen korosti, että heillä on aina kentällä paras kokoonpano, olkoon joukkueen koostumus mikä tahansa. Sen taakse ei voi mennä.
SaPa oli nuorta vastustajaansa jäljessä kaikessa. Se muun muassa hävisi koko ajan kaksinkamppailuja, joista kotijoukkue pääsi rakentamaan vastahyökkäyksiä.
-Hieman ihmetyttää se, ettei me saatu konetta käyntiin missään vaiheessa. Ehkä meidän puolustusvoittoinen taktiikka johti siihen, ettei päästy enää kotipesästä pois, Sipinen arveli.
Jatkuva perässä juokseminen söi jalkoja, jonka johdosta joukkue joutui antamaan vastustajalle siimaa entistä enemmän.
Yhteispeliä hämmensi sekin, että Sipinen joutui peluuttamaan muutamaa kaveria oudoilla pelipaikoilla.
Käytännössä SaPa tuli jälkijunassa kaikilla osa-aluille. Peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa.
Villiketut oli joukkueena parempi, mutta silti peli jätti SaPalle paljon pohdittavaa. Jokin pelaamisessa vain mätti.
Riverball-peli antoi ymmärtää, että nyt näyttäisi olevan jo maata jalkojen alla, mutta vierailu kettujen kotona toi jälkeen hiljaisuuden toimistolle.
SaPan seuraava peli on vasta 27.7, jolloin sen vieraaksi tulee lohkossa kolmantena oleva ToU.

Tuomo Toppinen