SaPa selätti vaikeutensa

SaPa selätti vaikeutensa
”Kun homma toimi, niin annettiin vain mennä”

SaPa – SC Riverball   4-1 (1-0)

SaPalle kauden ensimmäinen Kolmosen voitto on ollut kevään ajan siinä kintaalla. Huonoa tuuriakin on ollut.
Perjantaina se sitten tuli. SC Riverballista vääntämällään kotivoitolla joukkue harppasi reilun loikan eteenpäin. SaPa pelasi Keskuskentän tuulessa ehdottomasti kauden ehjimmän pelinsä. Vastus ei ollut huono.
Eikä tässä vielä kaikki. Ottelussa oli sellainen kutina, että parempaakin on luvassa. Myrskyvaroitus eetteriin on lähetetty.
SaPan illan sankari oli Juuso Liukkonen neljällä maalilla, joista kaksi oli rankkeja.
Ottelu osoitti, ettei Juusoa kannata kahlita jäykkään rooliin – mestari maalatkoon isolla pensselillä.
Liukkosessa piilee huikea potentiaali, joka pitää vain laskea irti. Riverballia vastaan miehen tarkoitus oli tehdä pahojaan kärjessä, mutta nyt Lipe huiteli pitkin kenttää.
Juuson itseluottamukselle neljä maalia olivat kova juttu. Hän jakaa nyt kahdeksalla osumallaan lohkon maalipörssin kärkipaikan yhdessä FC Blackbirden Valtteri Lohen kanssa.
Mitä vakavampi uhka Juuso on vastustajan puolustukselle, sitä enemmän jää tilaa muille kärkimiehille. Juuson varjossa väijyy tilaisuuttaa nyt muun muassa Otto Puikkonen, joka ei ole sanonut viimeistä sanaansa.
Toisella jaksolla Liukkonen antoi järkyttävän hyvän poikittaissyötön ylös nousseelle Teemu Laukkaselle, jolla oli mahdollisuus ohjata pallo sisäsyrjällä suoraan syötöstä tyhjään maaliin.
Teemu jäi kuitenkin etsimään lapikkaastaan oikeita asetuksia, ja vastustajan puolustus nappasi pallon pois. Nämä ovat niitä paikkoja, joista pitää verkkoja soitella.
Jo ensimmäistä pelijaksoa SaPa hallitsi, mutta Liukkonen sai pallon maaliin vasta jakson lopulla 42. minuutin kohdalla. Joskin omat paikkansa oli myös Riverballilla.
Toisella jaksolla SaPa nosti yllättäen prässiään, joka oli joensuulaisten alakerralle myrkkyä. Rohkeus palkittiin. Kun ylpeys ei antanut periksi tempaista pitkää vaihtoehtoa pystyyn, vieraiden pelistä katosi happi.
SaPan valmentaja Heikki Sipinen oli tyytyväinen joukkueen yleisilmeeseen. Ensimmäisen jakson se halusi pelata nimenomaan vastatuuleen, mutta pitää nollan. Tähän kuvioon jakson lopun maali oli vain plussaa.
-Ei meidän suunnitelmissa ollut näin yltiöpäinen prässi, mihin nyt lähdettiin, mutta kun se toimi hyvin niin mikäs siinä, annettiin vain mennä, Sipinen virnisti.
Prässi näytti sen, kuinka tärkeää on reagoida oikein pelin virtauksiin. Jos homma toimii, niin ei kuin lisää näppejä kulman alle.
Alkukaudesta yskinyt keskikenttä oli nyt yksi joukkueen mainion esityksen kulmakivistä. Keskikentän tärkein lenkki, kymppipaikan Juuso Tarvainen vasta haki oikeita säätöjä tuleviin koitoksiin, ollen silti hyvä.
Juuso Tarvaisen, Otto Puikkosen ja Juuso Liukkosen roolittaminen samaan nippuun ei ole kuitenkaan nykytilanteessa aivan yksinkertainen yhtälö.
Voitto tuli lohkon hännillä olevalle SaPalle parhaaseen mahdolliseen saumaan. Se antoi joukkueelle itseluottamusta tulevaan sekä kavensi eroa keskikastiin. Huima on enää pisteen päässä.
Ensi perjantaina SaPa matkustaa Jyväskylään varjojen mailla viimeajat vaeltaneen JJK-Villikettujen vieraaksi.

Tuomo Toppinen