SaPa/2 ei onnistunut maalien teossa

SaPa/2 ei onnistunut maalien teossa
”On tässä aika lailla kaksijakoiset tunnelmat”

SaPa/2 – LehPa/2  0-5 (0-2)

Jalkapallossa ei aina oikeus voita. SaPa/2 hallitsi kauden viimeisessä Viitosen pelissä LehPa/2:sta vastaan Hiekanpäässä mielin määrin jo ensimmäisellä jaksolla. Toista jaksoa se hallitsi vielä selvemmin.
Kotijoukkue pelasi ehkä kauden parhaan pelinsä, mutta hävisi silti viidellä maalilla.
LehPan taktiikka oli ilkeä. Se puolusti kuudentoista rajalla koko joukkueen voimin, mutta tilaisuuden tullen iski voimalla takaisin.  
Se antoi suosiolla keskikentän hallinnan SaPalle. Kolme LehPan maaleista tuli Teemu Auvisen komeilla kaukovedoilla suoraan yläkulmaan. Niiden edessä ei maalivahti ennättänyt kissaa sanoa.
SaPan valmentaja Heikki Hänninen oli pahoillaan joukkueensa puolesta, koska pojat pelasivat kesän parasta peliä.
-Se, että me hävitään tämmöinen peli 0-5, niin on se jalkapallo joskus käsittämätöntä. Kyllähän tässä on aika lailla kaksijakoiset tunnelmat.
SaPa pelasi LehPaa vastaan juuri sitä peliä, mitä sen on tavoitellut. Pallo pidettiin maassa ja peliä levitettiin oikeaoppisesti laidoille.
Se sai koko ajan painetta LehPan maalille, mutta vieraat rankaisivat vastaiskuista.
LehPa vaan teki paikoista maalit. SaPalle se ei onnistunut, vaikka paikkoja oli. Kerran se sai pallon maaliin, mutta maali katsottiin paitsioksi.
-Hyvää pelissä oli se, että pojat uskalsivat pelata rohkeasti. Yritystä oli loppuun saakka. Pelin henki oli, että meidän joukkue pelasi ja vastustaja puolusti.
Ottelun jälkeen jopa LehPan pelaajat itsekin ihmettelivät pelin tulosta. Toisaalta pelistä ei jaeta tyylipisteitä. Vain maalit ratkaisevat.
-Sen tämä peli soitti, että meidän pitää tulevaisuudessa harjoitella ankarasti maalintekoa, Hänninen mietti.
SaPalta oli tulessa todella nuori joukkue. Vain topparina pelannut Hannu Kirjavainen edusti joukkueessa kokemusta.
Osaltaan kotijoukkueen peliin vaikutti myös se, että suurin osa joukkueesta pelasi edellisenä päivänä puulaakia, joka painoi vielä jaloissa.
-Nyt huilataan vähän aikaa ja sen jälkeen katsotaan, kuinka tulevaisuudessa jatketaan, Hänninen päätti.

Tuomo Toppinen