Nuorelle SaPa/2:lle AFC Keltik oli vielä liian kova pala

Nuorelle SaPa/2:lle AFC Keltik oli vielä liian kova pala

AFC Keltik – SaPa/2  4-1 (2-1)

SaPa/2:n nuorelle joukkueelle pelit Viitosen ylemmässä jatkosarjassa ovat tuoneet arvokasta kokemusta kovista koitoksista. Sunnuntaina SaPa/2 oli lohkon keskikastissa majailevan joensuulaisen AFC Keltikin vieraana.
Samaan aikaan SaPan edustuksella oli kauden päättäjäiset, joten SaPa/2 oli Joensuussa, Mehtimänen tekonurmella normaaliakin nuoremmalla joukkueella.
Kokemusta ryhmässä edustivat vain Hannu Kirjavainen ja Joensuussa opiskeleva Niklas Valkonen. Joukkueen keski-ikä oli 18 vuoden tietämissä.
SaPa-valmentaja Heikki Hännisellä oli mahdollisuus heittää kentälle nyt sellaisiakin pelaajia, joille peliaika kesän peleissä oli jäänyt vähiin.
Nuoret vastasivat huutoon hienosti. SaPa meni jo kahdeksan minuutin kohdalla Teemu Riipisen maalilla johtoon. Vain pari minuuttia maalista kotijoukkue tuli tasoihin ja edelleen maalin johtoon.
-Vaikka me kokeiltiin uusia paikkoja, niin siitä huolimatta pojat pelasivat hyvin. Jos meillä ei edellisessä pelissä ollut paikkoja, niin nyt me saatiin niitä luotua. Ainut ongelma oli, ettei palloa saatu maaliin.
SaPalla oli jo pelin alussa paikkoja mennä reilumpaankin johtoon.
Hännisen mukaan Keltikin tasoitus tuli liian nopeasti. Maalia edelsi laidasta tullut nousu ja poikittaissyöttö rangaistuspilkun kohdalle, josta pallo toimitettiin maaliin.
-Tämän tyylin keskityspalloissa meillä on edelleen ongelmia. Niistä meitä turhan paljon rangaistaan. Kaksi selvää maalia tuli näistä tilanteista.
Maalissa ollut Jimi Närhi pelasi jälleen hyvän pelin. Häntä ei voi maaleista syyttää.
Keltik yritti pelata palloa puolustuksen ja maalivahdin väliin jäävään taskuun, mutta nämä pallot Jimi napsi varmasti hyppysiinsä.
-Kyllä me näissä peleissä annetaan vastustajalle eteen fyysisyydessä. Se on aina nuoren joukkueen ongelma. Kun yksi talvi mennään eteenpäin, on tilanne jälleen aivan erilainen, Hänninen selvitti.
Erityisen tyytyväinen valmentaja oli nuoren Veeti Pohjolaisen peliin. Veeti piti täysin pimennossa Jipossa Ykköstä pelanneen venäläisen keskikenttätaiturin Vladislav Dirginin.
SaPa/2:n kausi päättyy sunnuntain kotiotteluun, jossa vastaan tulee LehPa/2. Peli tullaan pelaamaan Hiekanpään tekonurmella alkaen kello 16.
SaPa/:n joukkue on keskuudessaan päättänyt, että sen pelin se tulee voittamaan, koska siihen on kausi hyvä lopettaa.

Tuomo Toppinen