SaPa päätti kautensa tyylillä

SaPa päätti kautensa tyylillä
”Me otimme kauden aikana isoja askelia eteenpäin”

SaPa – JoPS  4-1 (2-1)

SaPa voi olla viikonvaihteessa päättyneeseen kauteensa Kolmosessa tyytyväinen. Kauden kruunasi perjantain kotipeli joensuulaista JoPSia vastaan.
Ottelussa nähtiin SaPaa parhaimmillaan – hienoja syöttöketjuja ja komeita maaleja. Kotijoukkue pelasi nyt rohkeasti sitä peliä, missä se on parhaimmillaan.
Perjantain kokoonpanolla ja varsinkin sillä pelillä, mitä joukkue esitti, se olisi ollut lohkossa monta sijaa ylempänä.
Peli ei ollut SaPalle suinkaan heinän tekoa. Vaikka se ottelua hallitsi – oli pallon herra, niin JoPSin vastahyökkäykset olivat todella pahoja.
Kristian Levyn tekemä maali oli tästä hyvä esimerkki. Mies juoksi vasemman laidan kautta läpi ja komea veto takakulmaan tasoitti tilanteen 1-1:een.
SaPan ensimmäisen maalin teki Dimitri Klimovin antaman kulman jälkitilanteesta Joona Neuvonen.
Toisen maalin iski paluupallosta Niki Berg, joka teki myös kolmannen, nyt rangaistuspotkusta, jota edelsi Otto Puikkosen kampitus kuudentoista rajalla.
Heti perään Otto kaadettiin rankin arvoisesti uudestaan, mutta ottelun erotuomari ei enää tohtinut osoittaa palloa pilkulle.
Tästä suivaantui SaPan valmentaja Pertti Nissinen, joka ihmetteli päätöstä sen verran kovaäänisesti, että tuomari määräsi Speedyn pois kentän laidalta.
Speedyn mukaan varsinkin ottelun toinen jakso oli SaPalta todella hyvää pelaamista. Pelissä oli sopivaa rentoutta. Tähän oli kausi hyvä päättää.
SaPan pelissä oli nyt kaikki palikat kohdallaan. Varsinkin neljäs maali oli kuin karamelli.
Ensin Dima Klimov antoi pystyyn Juuso Tarvaiselle, joka pääsi taustalta yksin läpi, mutta vasta maalivahdista kimmonneen pallon pisti maaliin Otto Puikkonen.
Tätä ennen Ode latasi jo pallon kertaalleen tolppaan.
Puikkonen on energiallaan noussut tällä kaudella ryminällä Tarvaisen ja Klimovin rinnalle joukkueen hyökkäyspään raateluhampaaksi. Tähän joukkoon kuuluu myös Niki Berg ja puolustussuuntaan Tuomo Frilander.
JoPSia vastaan maalissa oli tällä kertaa Ville Hulkkonen, joka torjui ne laukaukset, mitkä pitikin torjua.
SaPa-kapteeni Teemu Laukkanen oli tyytyväinen kauteen, koska jälleen mentiin monta askelta parempaan suuntaan. Joukkue oli tällä kaudella valmiimpi kuin vuosi sitten.
Pitää muistaa, että Keski- ja Itä-Suomen yhteinen Kolmonen on tasokas sarja. Lohkossa ei ole yhtään heikkoa joukkuetta, josta esimerkkinä oli JIPPO Joensuun hikinen 2-1-voitto JoPSista.
Teemun mukaan joukkueessa on ollut todella hyvä henki, joka näkyi myös peleissä.
-Muutama liian iso tappio meille tällä kaudella tuli. Ne meidän pitäisi ensi kaudeksi saada pois. Silloin me voimme olla vielä tyytyväisempiä.
SaPan joukkueessa pelasi pari pelaajaa Kuopiosta ja yksi Varkaudesta. Nämä vahvistukset sulautuivat hyvin ryhmään, joka suikaan ei ole aina niin selvä juttu.
Sekä Dima Klimov että Niki Berg ja maalivahti Henri Väätäinen ovat olleet joukkueelle tärkeitä pelaajia, todellisia vahvistuksia.
-Onhan se meidän peli kehittynyt huimin askelin keväästä. Siitä pitää antaa suuri kiitos varsinkin meidän nuorille pelaajille. Heidän kehitystään on ollut ilo seurata.
Laukkanen antaa kiitosta myös valmentaja Speedy Nissiselle, jonka intoa valmennukseen joukkue osaa arvostaa. Sitä intoa ja tietämystä SaPa ehdottomasti tarvitsee.

Tuomo Toppinen