Nuoret ilon aiheena Jyväskylässä

Nuoret ilonaiheena Jyväskylässä
SaPa hyytyi pelin toisella puoliskolla

FC Blackbird – SaPa  4-2 (1-1)

SaPan kauden viimeisessä Kolmosen vieraspelissä oli kysymys enää kunniasta. Jos se olisi saanut jakeille saman kokoonpanon, kun voitto-otteluissa KuKia ja JPS:ää vastaan sillä olisi ollut saumat nousta vaikka lohkon keskikastin paremmalle puolelle.
FC Blackbirdiä vastaan joukkue jaksoi taistella toiselle jaksolle, mutta sen jälkeen tahdin määräsi kotijoukkue.
SaPan ilonaiheita pelissä oli joukkueen nuoriso-osaston esiinmarssi. Ville Hulkkonen pelasi maalissa upean pelin, samoin Verneri Salpakari vasempana pakkina.
Myös keskustan oikeassa laidassa pelannut Teemu Kolehmainen oli mies paikallaan.
Nuoriso-osaston esityksen kruunasi Otto Puikkosen kaksi maalia.
SaPan valmentaja Pertti Nissinen harmitteli, ettei kahteen viimeiseen peliin saatu enää kokoon samassa lyönnissä olevaa kokoonpanoa kuin KuKia ja JPS:ää vastaan.
-Kun joukkue joudutaan parsimaan kokoon, niin silloin peli tahtoo mennä vaikeaksi. Kiva juttu pelissä oli nuorten pelaajien hyvät otteet, se lämmitti.
Speedyn mukaan ottelun lopputulos vastasi pelitapahtumia, ehkä jopa mairitteli SaPaa. Toisen jakson lopussa SaPa oli helisemässä. Siinä vaiheessa kotijoukkue olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja.
-Kun peli oli 3-2, meiltä vietiin selvä pilkku. Siinä vaiheessa olisi päästy tasoihin, mutta oli se vastustajan loppupelin painostus sellaista, että tuskin me peliä olisi voitettu.
Viimeinen 20 minuuttia olivat SaPalle liikaa. Siinä vaiheessa eivät riittäneet enää jalat eikä mikään muukaan.
-Se tässä hieman harmittamaan, että meillä olisi ollut mahdollisuus voittaa nämä kaksi viimeistä peliä, jos meillä olisi ollut kentällä vaikka 70 prosenttia parhaasta jengistä.
Speedyn mukaan joukkueen kokoonpanosta on kuitenkin turha valittaa, koska lohkon kaikki joukkueet painivat samojen ongelmien kanssa.
SaPa näytti kauden aikana, että kun se saa jalkeille parhaan kokoonpanonsa, niin se on todella hyvä joukkue. Sen ainoa ongelma tällä kaudella on ollut pelaajien yhteinen sitoutuminen yhteiseen tavoitteeseen.
Siitä huolimatta joukkue voi olla kauteensa tyytyväinen. Kirsikka kakun päälle olisi ensin perjantain kotivoitto JoPSista.

Tuomo Toppinen